BRASSERIE

Op zoek naar de perfecte plaats om van een culinaire middag of avond te genieten? Dan bent u in onze Brasserie aan het goede adres.

Chef Stijn Rotthier en zijn keukenteam serveren nostalgische gerechten op een losse, eigentijdse en eigenzinnige manier. Hierbij wordt steevast gelet op persoonlijke finesse die uw smaakpapillen zal bekoren.

Meer brasserie

GEZELLIGHEID

In onze Brasserie neemt u plaats voor een gezellige gastronomische avond of middag. Alvorens kunt u uiteraard genieten van een lekkere aperitief in onze Staminée met wat bites en zicht op onze unieke tanks van Cristal bier en eikenboom. 

De stijl van onze Brasserie is die van een toegankelijke, easy-going keuken waarin het product centraal staat. Het is de keuken van het pure ambacht. De echte grote klassiekers worden hier dus terug tot leven gebracht.

Bij goed weer kunt u plaatsnemen op ons terras, waar ook een speeltuin staat voor de kleinsten.

DE CHEF

STIJN ROTTHIER

Chef Stijn Rotthier is al een decennium lang actief in de hoogste rangen van de gastronomie. Na zijn opleiding bij “Ter Groene Poorte” te Brugge begon hij met een intensieve culinaire training van een half jaar in Zwitserland en New York waardoor hij ontzettend veel kennis opdeed over het reilen en zeilen bij de beste restaurants ter wereld.

Daarna werkte hij gedurende drie jaren in Frankrijk als souschef van Chef Piet Huysentruyt in restaurant Likoké* en ook voor grootmeesters als Peter Goossens, Sergio Herman en Viki Geunes. Na deze intensieve jaren voelde hij meer dan ooit de drang om zijn eigen culinair verhaal te schrijven.

VOOR BIJ HET APERITIEF

  • Brioche Bouillie 2 stuks € 16,50

    frisse bereiding van short rib op een lauwe brioche

  • Zeeuwse Creuse (vanaf 3 stuks) € 4,75 / st

    met sjalot vinaigrette

  • Zeeuwse Creuse (vanaf 2 stuks) € 8,50 / st

    gegratineerd

  • Goujonettes van kabeljauw € 12,50

    met verse tartaarsaus

  • Bordje Ibericoham (80 gr.) € 14,00
  • Bordje Txogitxu cecina de buey (60 gr.) € 18,50

    gerijpt runderrookvlees uit het Baskenland

VOORGERECHTEN

  • Carpaccio van gerijpte entrecôte € 24,75

    met hazelnoten uit Piëmonte en Parmezaanse kaas

  • Garnaalkroket huisgemaakt € 16,50 / € 27,00

    gefrituurde peterselie en citroen (1 of 2 stuks)

  • Gemarineerde zalm “GauGin” € 26,00

    met kruidenblini’s, crème d’Isigny en kruidenslaatje

  • Steak tartaar € 22,50

    Piëmontese - “De Laet & Van Haver”

  • Tartaar van zeebaars € 23,00

    met zeegroenten

  • Bouchots mosselen Vadouvan € 22,00

    met zuurdesem toast

  • Varkenswangen € 24,50

    bruine jus met Rodenbach en kruidensla

  • Toast champignon (v) € 21,00

    Oesterzwammen confit, crème van verse kaas

  • Paté en croute € 28,00

    hoevekip en foie gras

KLASSIEKERS

  • Vol-au-vent € 28,50

    van Mechelse koekoek met verse friet in ossewit en mayonaise

  • suppl. kalfszwezerik + € 10,00

  • Steak tartaar € 30,50

    Piëmontese - “De Laet & Van Haver”, slahart en verse friet in ossewit

  • Zeetong “Meunière” € 48,75

    verse friet in ossewit, slahart en jus van de pan

  • Bavette ICON Wagyu, Australië € 57,50

    wagyu Bms 6/7 met jus bordelaise, tarte tatin van sjalot, verse friet in ossewit, witloofsalade of koolsla

  • Ribeye “Agnus” Argentinië * € 46,50

    +/- 300 gram, béarnaise of pepersaus, geserveerd met verse friet in ossewit & witloofsalade of koolsla

  • Filet pur au poivre “Black Agnus” * € 48,50

    250 gram, truffeljus met cognac, verse friet in ossewit, witloofsalade of koolsla, en Roscoff ui

  • Pain de veau à la truffe € 38,50

    kalfsbroodje met wintertruffel, wilde bessen, knolselder en puree

  • * supp. “Rossini”gebakken ganzenlever & jus Madeira € 12,00

BIJGERECHTEN

  • Verse friet in ossewit € 5,00

    met huisgemaakte mayonaise

  • Koolsla € 4,50
  • Witloofsalade € 4,50
  • Groene salade € 4,50
  • Supplement wintertruffel € 15,00

    5 gram

SPECIALITEIT VAN'T HUIS

Pain de veau “Fortuin”     € 28,50

Bent u allergisch of intolerant voor bepaalde levensmiddelen, meld het ons.

Wij willen u graag informeren over de mogelijke aanwezigheid van allergenen in onze producten en bereidingen.

De samenstelling van onze producten en bereidingen kan dagelijks wijzigen.

HERFST 2022

DESSERTS

  • Dame Blanche € 13,50

    versgedraaid ijs met vanille uit Madagascar, warme chocoladesaus & vanilleroom

  • Assortiment Belgische kazen € 18,00

    van het moment geselecteerd door kaasaffineurs Van Tricht

  • Café Glacé € 13,50

    met geroosterde hazelnoot uit Piëmonte en Amarula

  • Flan Caramel € 11,00

    lekker klassiek met tonkaboon en vanille

  • Coupe Scroppino € 15,00

    met Gaugin Classic en citrussorbet

  • Chocoladetaart € 15,50

    Met sorbet van mandarijn

  • Moelleux au Chocolat € 17,00

    boterkaramel van Moeder Babelutte, Madagascar vanille-ijs, 15 min bereidingstijd

  • Crêpe suzette € 17,50

    flensje in gekarameliseerde saus van boter en sinaasappel, besprenkeld met Grand Marnier

HERFST 2025

  • Schelvis € 32,50

    met puree, spitskool en mosseltijm

  • Duif € 37,50

    wilde houtduif, pomme fondant, rode en gele biet

  • Varkenswangen € 36,00

    bruine jus met Rodenbach en kruidensla, geserveerd met verse friet in ossewit

  • Pasta alle vongole € 31,50
  • Ebly risotto (v) € 28,50

    met gepofte aardpeer en schorseneer

LUNCHMENU

tussen 12u & 15u tijdens weekdagen

Graag verwelkomen we u voor een aangename lunch in Fortuin. U heeft de keuze tussen een voor – en hoofdgerecht, hoofd- en nagerecht of alle 3.

Het lunchmenu wordt aan tafel toegelicht en wisselt wekelijks volgens marktaanbod.

  • Voor- en hoofdgerecht € 38,50

    wekelijks wisselend voor- en hoofdgerecht

  • Hoofdgerecht € 28,00

    wekelijks wisselend hoofdgerecht

  • Hoofd- en nagerecht € 36,00

    wekelijks wisselend hoofd- en nagerecht

  • Voor-, hoofd- en nagerecht € 43,00

    wekelijks wisselend voor-, hoofd- en nagerecht

VOOR DE BENGELS

tot 12 jaar

VOORGERECHTEN
  • Tomatensoep € 8,50

    met veel balletjes

  • Garnaalkroket (1 stuk) € 16,50

    met gefrituurde peterselie en citroen

  • Kaaskroket Oud-Brugge (1 stuk) € 9,00

    met gefrituurde peterselie en citroen

HOOFDGERECHTEN
  • Spaghetti “Bolognaise” € 14,50
  • Kipfilet met appelmoes € 15,00
  • Koninginnehapje € 14,00
  • Visje uit onze Noordzee € 16,00

    worteltjes en puree

  • Filet mignon (150 gram) € 19,00

    worteltjes, frietjes en vleesjus

DESSERTS
  • Dame Blanche kids € 9,50

    warme chocoladesaus

** Vanaf 6 personen vragen wij u te beperken tot 4 verschillende gerechten per gang. **

KERTSMENU

25 & 26 DECEMBER

Lunch & diner

Apertitief Bites

Noordzeekrab & Holsteinrund

Krab mayonaise consommé van schaaldieren

Tarbot Ostendaise*

Eekhoorntjesbrood, grijze garnalen & Zeeuwse schelpen

Melkkalf

Cannelloni van spitskool, Cevenne ui & pommes dauphine

Poire Belle Hélène

Gezouten karamel roomijs, grenache caramelina & pecan

4 of 5* gangen

€95 of €120 p.p.

excl. dranken

Op 26 december serveren wij ook à la carte gerechten.

OUDEJAARSMENU

31 DECEMBER

start 19u00

Apertitief Bites

Tartaar van zeebaars

Pijlinktvis en jus van escabèche

Cannelloni van kalfswang

Gebakken langoustine, eekhoorntjesbrood & schaaldierenjus

Hertenfilet

Poivrade, schorseneren mimollettekaas & millefeuille aardappel

Soufflé glace au chocolat

Kweepeer, Calvados en boterkaramel van Moeder Babelutte

Coupe Champagne om 00u

5 gangen

€145 p.p.

excl. aperitief & dranken tijdens het diner

RESERVEREN

Maak via onderstaande knop eenvoudig uw reservatie voor onze Brasserie. Dit zowel voor lunch als diner.

Een uniek familie moment

SINTERKLAAS-ONTBIJT

ZONDAG 7 DECEMBER

TUSSEN 9 EN 12 UUR

Aankomen tot 10u

MET BEZOEK
VAN DE SINT!

€ 32,50

€ 15 voor de kleinsten (2j-12j)

Een ochtend vol kerstsfeer, gezelligheid en lekkerijen

KERSTONTBIJT

ZONDAG 28 DECEMBER

TUSSEN 9 EN 12 UUR

Aankomen tot 10u

€ 32,50

€ 15 voor de kleinsten (2j-12j)

Maak uw reservatie telefonisch
of  via onze website.

Plaatsen zijn beperkt reserveer tijdig