BRASSERIE

Op zoek naar de perfecte plaats om van een culinaire middag of avond te genieten? Dan bent u in onze Brasserie aan het goede adres.

Chef Stijn Rotthier en zijn keukenteam serveren nostalgische gerechten op een losse, eigentijdse en eigenzinnige manier. Hierbij wordt steevast gelet op persoonlijke finesse die uw smaakpapillen zal bekoren.

Meer brasserie

GEZELLIGHEID

In onze Brasserie neemt u plaats voor een gezellige gastronomische avond of middag. Alvorens kunt u uiteraard genieten van een lekkere aperitief in onze Staminée met wat bites en zicht op onze unieke tanks van Cristal bier en eikenboom. 

De stijl van onze Brasserie is die van een toegankelijke, easy-going keuken waarin het product centraal staat. Het is de keuken van het pure ambacht. De echte grote klassiekers worden hier dus terug tot leven gebracht.

Bij goed weer kunt u plaatsnemen op ons terras, waar ook een speeltuin staat voor de kleinsten.

DE CHEF

STIJN ROTTHIER

Chef Stijn Rotthier is al een decennium lang actief in de hoogste rangen van de gastronomie. Na zijn opleiding bij “Ter Groene Poorte” te Brugge begon hij met een intensieve culinaire training van een half jaar in Zwitserland en New York waardoor hij ontzettend veel kennis opdeed over het reilen en zeilen bij de beste restaurants ter wereld.

Daarna werkte hij gedurende drie jaren in Frankrijk als souschef van Chef Piet Huysentruyt in restaurant Likoké* en ook voor grootmeesters als Peter Goossens, Sergio Herman en Viki Geunes. Na deze intensieve jaren voelde hij meer dan ooit de drang om zijn eigen culinair verhaal te schrijven.

VOOR BIJ HET APERITIEF

  • Brioche Bouillie 2 stuks € 16,50

    frisse bereiding van short rib op een lauwe brioche

  • Zeeuwse Creuse (vanaf 3 stuks) € 4,75

    met sjalot vinaigrette en Aziatische vinaigrette (prijs per stuk)

  • Gegratineerde oesters (vanaf 2 stuks) € 7,80

    met spinazie, jus Champagne en mousselinesaus (prijs per stuk)

  • Oester met Bloody Mary shot € 9,00
  • Goujounettes van kabeljauw € 12,50

    met verse tartaarsaus

VOORGERECHTEN

  • Carpaccio van gerijpte entrecôte € 22,75

    met hazelnoten uit Piëmonte en Parmezaanse kaas

  • Garnaalkroket huisgemaakt € 14,00 / € 23,00

    gefrituurde peterselie en citroen (1 of 2 stuks)

  • Gemarineerde zalm “fait maison” € 26,00

    met kruidenblini’s, crème d’Isigny en kruidenslaatje

  • Franse uiensoep (v) € 19,50

    van gekarameliseerde Cevenne ui, met toast

  • Salade Russe (v) € 24,50

    vegetarische aardappelsalade, groentenbrunoise en jus Vichyssoise

  • Suppl. kaviaar “Connoisseurs” Imperial Heritage 10gr + € 20,00

  • Toast cannibale € 23,50

    rundertartaar op gebakken briochetoast

  • Quenelles de poulet aux morilles € 27,50

    gebakken quenelles van kip met morieljesaus

  • Suppl. ganzenlever + € 8,00

  • Noordzeekrabbenpoten € 28,50

    met kruidenboter

  • Gebakken ganzenlever (100 gram) € 28,50

    met gekarameliseerde appeltjes, jus Pedro Ximénez

KLASSIEKERS

  • Vol-au-vent € 28,50

    van Mechelse koekoek met verse friet in ossewit en mayonaise

  • suppl. kalfszwezerik + € 10,00

  • Steak tartaar € 30,50

    hangesneden van runderbavette, slahart en verse friet in ossewit

  • Pain de veau à la truffe € 36,50

    kalfsbroodje met verse truffel, wilde veenbes, puree, gebakken spruitjes en madeirajus

  • Stoverij van rundswang € 31,00

    met Grimbergen dubbel, mini witloof en frietjes

  • Noordzeekrabbenpoten € 39,50

    met kruidenboter, verse friet in ossewit, slahart

  • Zeetong “Meunière” € 46,50

    verse friet in ossewit, slahart en jus van de pan

  • Zesrib “Black Agnus” +/-350 gr * € 42,50

    béarnaise of pepersaus, verse friet in ossewit & witloofsalade / koolsla

  • Filet pur "Rubia Gallega” au poivre 250 gr * € 48,50

    truffeljus met cognac, verse friet in ossewit, witloofsalade / koolsla en Roscoff ui

  • * suppl. gebakken ganzenlever & jus Madeira + € 12,00

BIJGERECHTEN

  • Verse friet in ossewit € 5,00

    met huisgemaakte mayonaise

  • Koolsalade € 4,50
  • Witloofsalade € 4,50
  • Groene salade € 4,50
  • Verse herfsttruffel € 15,00

    5 gram

  • Kaviaar Imperial Heritage "Connoisseurs" € 20,00 / € 60,00

    10 / 30 gram

SPECIALITEIT VAN'T HUIS

Pain de veau “Fortuin”     € 28,50

kalfsbrood met spek & verse truffel,
geserveerd met jus madeira, kropsla &
smeuïge aardappelpuree

HERFST 2022

DESSERTS

  • Dame Blanche € 13,50

    versgedraaid ijs met vanille uit Madagascar, warme chocoladesaus & vanilleroom

  • Assortiment Belgische kazen € 18,00

    van het moment geselecteerd door kaasaffineurs Van Tricht

  • Café Glacé € 13,50

    met geroosterde hazelnoot uit Piëmonte en Amarula

  • Flan Caramel € 11,00

    lekker klassiek met tonkaboon en vanille

  • Coupe Kolonel "Fortuin" € 13,00

    citrussorbet & Grey Goose vodka

  • Tartine Russe € 16,00

    gemarineerde rode vruchten, crème Suisse van limoncello en sorbet van bosbes

  • Moelleux au Chocolat € 17,00

    boterkaramel van Moeder Babelutte, Madagascar vanille-ijs, 15 min bereidingstijd

  • Sabayon van Lambrusco € 17,00

    met vanille-ijs, amarena-kers en vlierbloesem

WINTER 2025

  • Speltrisotto (v) € 28,00

    met jus van champignon en groene kruiden, krokante spelt en primeurgroenten

  • Cacio e pepe (v) € 26,50

    pasta met Pecorino Romano kaas en zwarte peper

  • Suppl. verse wintertruffel (5 gram) + € 15,00

  • Skrei € 37,00

    gebakken met velouté van groene kruiden, kokkels, prei en fijne aardappel brunoise

  • Noordzeevis “Grenobloise” € 32,50

    keuze van de Chef, saus met hazelnootboter, kapper, citroen en croûtons, geserveerd met gebakken aardappelschijfjes

LUNCHMENU

tussen 12u & 15u tijdens weekdagen

Graag verwelkomen we u voor een aangename lunch in Fortuin. U heeft de keuze tussen een voor – en hoofdgerecht, hoofd- en nagerecht of alle 3.

Het lunchmenu wordt aan tafel toegelicht en wisselt wekelijks volgens marktaanbod.

  • Voor- en hoofdgerecht € 38,50

    wekelijks wisselend voor- en hoofdgerecht

  • Hoofdgerecht € 28,00

    wekelijks wisselend hoofdgerecht

  • Hoofd- en nagerecht € 36,00

    wekelijks wisselend hoofd- en nagerecht

  • Voor-, hoofd- en nagerecht € 43,00

    wekelijks wisselend voor-, hoofd- en nagerecht

VOOR DE BENGELS

tot 12 jaar

VOORGERECHTEN
  • Tomatensoep € 8,50

    met veel balletjes

  • Garnaalkroket (1 stuk) Dagprijs

    met gefrituurde peterselie en citroen

  • Kaaskroket Oud-Brugge (1 stuk) € 9,00

    met gefrituurde peterselie en citroen

HOOFDGERECHTEN
  • Spaghetti “Bolognaise” € 13,00
  • Kipfilet met appelmoes € 15,00
  • Koninginnehapje € 14,00
  • Visje uit onze Noordzee € 16,00

    worteltjes en puree

  • Filet mignon (150 gram) € 19,00

    worteltjes, frietjes en vleesjus

DESSERTS
  • Dame Blanche kids € 9,50

    warme chocoladesaus

** Vanaf 6 personen vragen wij u te beperken tot 3 verschillende gerechten per gang. **

KERTSMENU

25 & 26 DECEMBER

Lunch & diner

Apertitief Bites

Noordzeekrab & Holsteinrund

Krab mayonaise consommé van schaaldieren

Tarbot Ostendaise*

Eekhoorntjesbrood, grijze garnalen & Zeeuwse schelpen

Melkkalf

Cannelloni van spitskool, Cevenne ui & pommes dauphine

Poire Belle Hélène

Gezouten karamel roomijs, grenache caramelina & pecan

4 of 5* gangen

€95 of €120 p.p.

excl. dranken

Op 26 december serveren wij ook à la carte gerechten.

OUDEJAARSMENU

31 DECEMBER

start 19u00

Apertitief Bites

Tartaar van zeebaars

Pijlinktvis en jus van escabèche

Cannelloni van kalfswang

Gebakken langoustine, eekhoorntjesbrood & schaaldierenjus

Hertenfilet

Poivrade, schorseneren mimollettekaas & millefeuille aardappel

Soufflé glace au chocolat

Kweepeer, Calvados en boterkaramel van Moeder Babelutte

Coupe Champagne om 00u

5 gangen

€145 p.p.

excl. aperitief & dranken tijdens het diner

RESERVEREN

Maak via onderstaande knop eenvoudig uw reservatie voor onze Brasserie. Dit zowel voor lunch als diner.