BRASSERIE

Op zoek naar de perfecte plaats om van een culinaire middag of avond te genieten? Dan bent u in onze Brasserie aan het goede adres.

Chef Stijn Rotthier en zijn keukenteam serveren nostalgische gerechten op een losse, eigentijdse en eigenzinnige manier. Hierbij wordt steevast gelet op persoonlijke finesse die uw smaakpapillen zal bekoren.

Meer brasserie

GEZELLIGHEID

In onze Brasserie neemt u plaats voor een gezellige gastronomische avond of middag. Alvorens kunt u uiteraard genieten van een lekkere aperitief in onze Staminée met wat bites en zicht op onze unieke tanks van Cristal bier en eikenboom. 

De stijl van onze Brasserie is die van een toegankelijke, easy-going keuken waarin het product centraal staat. Het is de keuken van het pure ambacht. De echte grote klassiekers worden hier dus terug tot leven gebracht.

Bij goed weer kunt u plaatsnemen op ons terras, waar ook een speeltuin staat voor de kleinsten.

DE CHEF

STIJN ROTTHIER

Chef Stijn Rotthier is al een decennium lang actief in de hoogste rangen van de gastronomie. Na zijn opleiding bij “Ter Groene Poorte” te Brugge begon hij met een intensieve culinaire training van een half jaar in Zwitserland en New York waardoor hij ontzettend veel kennis opdeed over het reilen en zeilen bij de beste restaurants ter wereld.

Daarna werkte hij gedurende drie jaren in Frankrijk als souschef van Chef Piet Huysentruyt in restaurant Likoké* en ook voor grootmeesters als Peter Goossens, Sergio Herman en Viki Geunes. Na deze intensieve jaren voelde hij meer dan ooit de drang om zijn eigen culinair verhaal te schrijven.

VOOR BIJ HET APERITIEF

  • Charcuterie € 19,50

    fijn versneden Belgische charcuterie met toasts

  • Brioche Bouillie € 9,50

    frisse bereiding van short rib op een lauwe brioche

  • Oester Irish Mór € 4,50

    per stuk, natuur of met sjalot vinaigrette

  • Wulken € 11,50

    met lavasmayonaise

VOORGERECHTEN

  • Tomatenvariëteiten uit de Provence (v) € 22,00

    stracciatella di bufala

  • Carpaccio € 19,50

    versneden van de gerijpte entrecôte van het runderras West-Vlaams rood

  • Vissoep "Fortuin" € 19,00

    met dunne toast en luchtige saffraan aïoli

  • Risotto aux girolles (v) € 18,50

    Acquerello rijst met dooierzwam

  • Garnaalkroket “Fortuin” € 17,00

    met gefrituurde peterselie en citroen (2 stuks)

  • Gerookte zalm € 21,50

    met zure room dressing, toast & limoen

  • Koningsgamba's € 28,50 / € 42,00

    met specerijenboter

  • Toast Cannibale € 18,50

    met handgesneden tartaar van rund, geserveerd op een gebakken brioche

  • Gebakken paling in 't groen € 21,50

    met gremolata

  • Pasta alle vongole € 19,50 / € 28,00

    met Zeeuwse kokkels

KLASSIEKERS

  • Steak “Ierse Aberdeen” € 27,50

    keuze tussen béarnaise- of pepersaus, geserveerd met kropsla, tomaten- of witloofsalade & frieten

  • Pain de veau "Fortuin" € 29,50

    kalfsbrood met spek & verse zomertruffel, geserveerd met jus van madeira geserveerd met kropsla.

  • Zesrib “Selectie Fortuin” € 38,00

    +/-350 gr. keuze tussen béarnaise- of pepersaus, geserveerd met kropsla, tomaten- of witloofsalade & frieten

  • Vol-au-vent € 26,50

    van Mechelse Koekoek met frieten & mayonnaise - Suppl. kalfszwezerik + € 9,00

  • Ris de veau "Clamart" € 42,00

    gebakken kalfszwezerik met peulvruchten Cevenne-ui en jus vin jaune

  • Krokant gebakken varkensnek filet “Brasvar varken” € 25,00

    met huisgemaakte pickles, jonge wortel en krokante aardappel

SPECIALITEIT VAN'T HUIS

Pain de veau “Fortuin”     € 28,50

kalfsbrood met spek & verse truffel,
geserveerd met jus madeira, kropsla &
smeuïge aardappelpuree

ZOMER 2022

  • Steak tartaar € 26,50

    handgesneden, geserveerd met kropsla, tomaten- of witloofsalade & frieten - Suppl. ‘Imperial Heritage’ kaviaar + € 20,00

  • Onglet "Carima" € 29,50

    met bordelaisesaus, brunoise van beenmerg, kropsla, tomaten- of witloofsalade & frieten

  • Noordzeevis € 28,00

    puree Ostendaise, zeegroenten en schaaldierenjus

  • Fregola Sarda (v) € 23,50

    Sardijnse parelpasta met zeegroenten, peulvruchten en krokante courgettebloem

  • Salade Niçoise € 24,50

    met makreel, peulvruchten en gekonfijte tomaat

BIJGERECHTEN

  • Verse frieten € 4,00

    met huisgemaakte mayonaise

  • Kropsla € 4,00
  • Witloofsalade € 4,00
  • Tomatensalade € 4,00

LUNCHMENU

tussen 12u & 15u tijdens weekdagen

Graag verwelkomen we u voor een aangename lunch in Fortuin. U heeft de keuze tussen een voor – en hoofdgerecht, hoof- en nagerecht of alle 3.

Het lunchmenu wordt aan tafel toegelicht en wisselt wekelijks volgens marktaanbod.

  • Voor- en hoofdgerecht € 33,00

    wekelijks wisselend voor- en hoofdgerecht

  • Hoofd- en nagerecht € 29,00

    wekelijks wisselend hoofd- en nagerecht

  • Voor-, hoofd- en nagerecht € 39,00

    wekelijks wisselend voor-, hoofd- en nagerecht

VOOR DE BENGELS

tot 12 jaar

VOORGERECHTEN
  • Tomatensoep met veel balletjes € 6,50
  • Garnaalkroket € 7,50
  • Kaaskroket Oud-Brugge € 6,50
HOOFDGERECHTEN
  • Spaghetti “Bolognaise” € 13,00
  • Kipfilet met appelmoes € 12,00
  • Koninginnehapje € 14,00
DESSERTS
  • Dame Blanche € 8,00
  • Flan Caramel € 10,00

** Vanaf 6 personen vragen wij u te beperken tot 3 verschillende gerechten per gang. **

RESERVEREN

Maak via onderstaande knop eenvoudig uw reservatie voor onze Brasserie. Dit zowel voor lunch als diner.