VOOR BIJ HET APERITIEF
-
Charcuterie € 23,50
fijn versneden Belgische charcuterie met toasts
-
Brioche Bouillie 2 stuks € 16,50
frisse bereiding van short rib op een lauwe brioche
-
Zeeuwse Creuse per stuk € 4,75
met sjalot vinaigrette
-
Zeeuwse Creuse gegratineerd per stuk € 7,50
jonge spinazie, jus champagne en mousseline (v)
-
Caponata 2 stuks € 14,50
auberginekaviaar geserveerd op lauwwarme focaccia
-
Traditioneel gerookte paling 2 stuks € 19,50
'Van Yon', op lauwe brioche met zure room
VOORGERECHTEN
-
Carpaccio € 22,75
versneden van de gerijpte entrecôte
-
Garnaalkroket “Fortuin” € 14,00/ 23,00
huisgemaakt met gefrituurde peterselie en citroen (1 of 2 stuks)
-
Gerookte zalm van het Vishuis € 23,50
met mierikswortel, dille & toast
-
Toast Cannibale € 23,50
met handgesneden tartaar van rund, geserveerd op een gebakken brioche
-
Tomate crevettes € 24,00
-
Zeeuwse mosseltjes € 22,50
kort aangestoofd, met beurre blanc van Sherry Amontillado, venkel en piment espelette
-
Toast burrata € 19,50
desemtoast met burrata, basilicumpesto en Franse tomaat
KLASSIEKERS
-
Filet mignon “Ierse Aberdeen” € 34,75
keuze tussen béarnaise- en pepersaus, geserveerd met verse friet in ossewit & witloofsalade, spitskoolsalade of fricassé van paddenstoelen
-
Suppl. gebakken ganzenlever & jus Madeira + € 12
-
Zesrib “Selectie Fortuin” € 42,50
+/-300 gr. met keuze tussen béarnaise- en pepersaus, geserveerd met verse friet in ossewit & witloofsalade / spitskoolsalade
-
Vol-au-vent € 28,50
met verse friet in ossewit, Mechelse Koekoek, mayonaise
-
Suppl. kalfszwezerik + € 10,00
-
Filet pur ‘Black Angus” au poivre 250 gr. € 48,50
saus van 't panneke, verse friet in ossewit, witloofsalade / spitskoolsalade
-
Steak tartaar € 30,50
hangesneden van runderbavette, slahart en verse friet in ossewit
-
Suppl. kaviaar Céleste Oscietra 10 gr + € 20,00
-
Paling in ‘t groen € 36,00
slahart en verse friet in ossewit
-
Tomate crevettes € 29,50
met friet in ossewit
-
Zeeuwse mosseltjes € 34,00
kort aangestoofd, met beurre blanc van Sherry Amontillado, venkel en piment espelette
LUNCHKAART
-
Garnaalkroketten “Fortuin” € 23,00
gefrituurde peterselie en citroen
-
Carpaccio € 22,75
versneden van gerijpte entrecôte
-
Gerookte zalm van het Vishuis € 23,50
mierikswortel, dille & toast
-
Kaaskroketten Oud-Brugge € 17,00
gefrituurde peterselie en citroen
-
Duo kaas - garnaalkroket € 19,50
Duo kaas - garnaalkroket
-
Caeser salad € 23,50
franse hoevekip, parmezaan, brioche croutons
-
Waldorfsalade € 24,00
warm gerookte zalm
-
Toast burrata € 19,50
desemtoast met burrata, basilicumpesto en Franse tomaat
-
Spaghetti “Fortuin” € 19,50
bolognaise met dry-aged Angus en Parmezaanse kaas
-
Croque € 14,75
beenham, Oud-Brugge en hoeveboter
-
Steak tartaar € 30,50
handgesneden, verse friet in ossewit en slahart
-
Tomate crevettes € 29,50
verse friet in ossewit, huisgemaakte mayonaise
-
Vol-au-vent € 28,50
verse friet in ossewit, Mechelse koekoek
-
SUPPLEMENTEN
Verse friet in ossewit + € 5,00
-
Spitskoolsalade + € 4,50
SPECIALITEIT VAN'T HUIS
kalfsbrood met spek & verse truffel,
geserveerd met jus madeira, kropsla &
smeuïge aardappelpuree
HERFST 2022
BIJGERECHTEN
-
Verse friet in ossewit € 5,00
met huisgemaakte mayonaise
-
Spitskoolsalade € 4,50
-
Witloofsalade € 4,50
-
Groene salade € 4,50
-
Tomatensalade € 4,50
-
Supplement kaviaar + € 20,00
Céleste caviar Oscietra 10 gr
ZOMER 2023
-
Zeewolfpaella € 32,50
Fideuà pasta, fijne inktvis, jus bouillabaisse
-
Fregola Sarda € 28,50
Parelpasta uit Sardinië, courgette, artisjok, en geroosterde pijnboompitten
-
Ris de veau 'Clamart' € 42,00
ragout van peulvruchten, Noirmoutier aardappel, jus Madeira en verveine
-
Rib-eye van Duroc Batallé varken € 31,75
“Cross & Blackwell”, krokante aardappelterrine en saus van eigen pickels
-
Zeetong 550 gr. Dagprijs
verse friet in ossewit, slahart, groene kruidenkorst
LUNCHMENU
tussen 12u & 15u tijdens weekdagen
Graag verwelkomen we u voor een aangename lunch in Fortuin. U heeft de keuze tussen een voor – en hoofdgerecht, hoofd- en nagerecht of alle 3.
Het lunchmenu wordt aan tafel toegelicht en wisselt wekelijks volgens marktaanbod.
-
Voor- en hoofdgerecht € 38,50
wekelijks wisselend voor- en hoofdgerecht
-
Hoofd- en nagerecht € 36,00
wekelijks wisselend hoofd- en nagerecht
-
Voor-, hoofd- en nagerecht € 43,00
wekelijks wisselend voor-, hoofd- en nagerecht
VOOR DE BENGELS
tot 12 jaar
VOORGERECHTEN
-
Tomatensoep € 8,50
met veel balletjes
-
Garnaalkroket € 14,00
met gefrituurde peterselie en citroen
-
Kaaskroket Oud-Brugge € 9,00
met gefrituurde peterselie en citroen
HOOFDGERECHTEN
-
Spaghetti “Bolognaise” € 13,00
-
Kipfilet met appelmoes € 15,00
-
Koninginnehapje € 14,00
-
Roodbaars € 16,00
puree
-
Filet mignon (150 gr) € 19,00
jonge wortel, frietjes en vleesjus
DESSERTS
-
Dame Blanche kids € 9,50
warme chocoladesaus
** Vanaf 6 personen vragen wij u te beperken tot 3 verschillende gerechten per gang. **