VOOR BIJ HET APERITIEF
-
Charcuterie € 21,50
fijn versneden Belgische charcuterie met toasts
-
Brioche Bouillie 2 stuks € 14,50
frisse bereiding van short rib op een lauwe brioche
-
Zeeuwse Creuse per stuk € 4,50
met sjalot vinaigrette
-
Zeeuwse Creuse gegratineerd per stuk € 6,80
jonge spinazie, jus champagne en mousseline (v)
-
Caponata 2 stuks € 12,50
auberginekaviaar geserveerd op lauwwarme focaccia
-
Traditioneel gerookte paling van Yon 2 stuks € 18,00
op lauwe brioche met zure room
VOORGERECHTEN
-
Carpaccio € 21,50
versneden van de gerijpte entrecôte
-
Vissoep "Fortuin" € 23,00
met dunne toast en luchtige saffraan aïoli
-
Garnaalkroket “Fortuin” € 14,00/ 21,00
huisgemaakt met gefrituurde peterselie en citroen (1/2 stuks)
-
Gerookte zalm van het Vishuis € 22,50
met mierikswortel, dille & toast
-
Pasta pompoen (v) € 21,00
Cappellini met geroosterde spaghettipompoen, barilotto & gefrituurde salie
-
Toast Cannibale € 21,50
met handgesneden tartaar van rund, geserveerd op een gebakken brioche
-
Coquille Saint-Jacques € 26,50
Sint-jakobsschelpen, witte pens, aardpeer en beurre noisette
-
Gevulde aardappel € 26,50
met artisanaal gerookte paling van Yon
-
Supplement "Pomme Moscovite" 10 / 30 gram kaviaar + € 20,00 / 60,00
-
Oeuf en cocotte (v) € 22,00
Velouté champignon, zacht eitje, gebakken akkerzwam en toast
-
Supplement Tuber Melanosporum "Wintertruffel" + € 15,00
KLASSIEKERS
-
Filet mignon “Ierse Aberdeen” € 29,50
keuze tussen béarnaise- en pepersaus, geserveerd met frieten en witloofsalade, spitskoolsalade of fricassé van paddenstoelen
-
Supplement gebakken ganzenlever & jus Madeira + € 12
-
Pain de veau "Fortuin" € 31,50
kalfsbrood, spek & verse herfsttruffel, geserveerd met jus van madeira, fricassée van paddenstoelen & pommes dauphines
-
Zesrib “Selectie Fortuin” € 39,50
+/-350 gr. met keuze tussen béarnaise- en pepersaus, geserveerd met frieten & witloofsalade, spitskoolsalade of fricassée van paddenstoelen
-
Vol-au-vent € 27,50
van Mechelse Koekoek met frieten & mayonnaise
-
Supplement kalfszwezerik + € 10,00
-
Onglet “Carima” € 33,00
met bordelaisesaus, brunoise van beenmerg, geserveerd met frieten & witloofsalade, spitskoolsalade of fricassée van paddenstoelen
-
Granenrisotto (v) € 24,50
geroosterde knolselder & eekhoorntjesbrood
-
Pasta pompoen (v) € 28,50
Cappellini met geroosterde spaghettipompoen, barilotto & gefrituurde salie
-
Vissoep "Fortuin" € 36,00
met dunne toast en luchtige saffraan aïoli, Noordzeevis, coquille en langoustine
-
Supplement kaviaar + € 20,00
Céleste caviar Oscietra 10 gr
-
Supplement Verse herfsttruffel + € 15,00
3 gram
SPECIALITEIT VAN'T HUIS
kalfsbrood met spek & verse truffel,
geserveerd met jus madeira, kropsla &
smeuïge aardappelpuree
HERFST 2022
BIJGERECHTEN
-
Verse frieten € 4,00
met huisgemaakte mayonaise
-
Spitskoolsalade € 4,50
-
Witloofsalade € 4,50
-
Fricassée van paddenstoelen € 8,80
-
Warme primeurgroenten € 8,00
WINTER 2023
-
Brandade met Skrei € 32,00
gebakken Skrei, compote Cevenne ui, gestoofde spinazie en mousselinesaus
-
Tarbot op de graat € 48,50
kreeftenbéarnaise, frietjes en slahart
-
Poussin à l'estragon € 32,00
piepkuiken op karkas, gevulde billetjes met ganzenlever, dragonsaus, champignonaardappel en gekarameliseerde Roscoff ui
-
Boeuf Bourguignon € 33,00
gebraiseerd rund, jus Bourguignon, beenmerg, jonge groentjes en rode ui uit Tropea en Pommes Dauphine
-
Blanquette de veau € 33,00
kalsblanket, knapperige groenten en Pommes Dauphine
-
Filet pur "Black Agnus" au poivre € 47,50
saus van 't panneke met Cognac en frietjes
LUNCHMENU
tussen 12u & 15u tijdens weekdagen
Graag verwelkomen we u voor een aangename lunch in Fortuin. U heeft de keuze tussen een voor – en hoofdgerecht, hoofd- en nagerecht of alle 3.
Het lunchmenu wordt aan tafel toegelicht en wisselt wekelijks volgens marktaanbod.
-
Voor- en hoofdgerecht € 35,00
wekelijks wisselend voor- en hoofdgerecht
-
Hoofd- en nagerecht € 31,50
wekelijks wisselend hoofd- en nagerecht
-
Voor-, hoofd- en nagerecht € 39,00
wekelijks wisselend voor-, hoofd- en nagerecht
VOOR DE BENGELS
tot 12 jaar
VOORGERECHTEN
-
Tomatensoep met veel balletjes € 6,50
-
Garnaalkroket € 7,50
-
Kaaskroket Oud-Brugge € 6,50
HOOFDGERECHTEN
-
Spaghetti “Bolognaise” € 13,00
-
Kipfilet met appelmoes € 12,00
-
Koninginnehapje € 14,00
DESSERTS
-
Dame Blanche € 8,00
-
Flan Caramel € 10,00
** Vanaf 6 personen vragen wij u te beperken tot 3 verschillende gerechten per gang. **