BRASSERIE

Op zoek naar de perfecte plaats om van een culinaire middag of avond te genieten? Dan bent u in onze Brasserie aan het goede adres.

Chef Stijn Rotthier en zijn keukenteam serveren nostalgische gerechten op een losse, eigentijdse en eigenzinnige manier. Hierbij wordt steevast gelet op persoonlijke finesse die uw smaakpapillen zal bekoren.

Meer brasserie

GEZELLIGHEID

In onze Brasserie neemt u plaats voor een gezellige gastronomische avond of middag. Alvorens kunt u uiteraard genieten van een lekkere aperitief in onze Staminée met wat bites en zicht op onze unieke tanks van Cristal bier en eikenboom. 

De stijl van onze Brasserie is die van een toegankelijke, easy-going keuken waarin het product centraal staat. Het is de keuken van het pure ambacht. De echte grote klassiekers worden hier dus terug tot leven gebracht.

Bij goed weer kunt u plaatsnemen op ons terras, waar ook een speeltuin staat voor de kleinsten.

DE CHEF

STIJN ROTTHIER

Chef Stijn Rotthier is al een decennium lang actief in de hoogste rangen van de gastronomie. Na zijn opleiding bij “Ter Groene Poorte” te Brugge begon hij met een intensieve culinaire training van een half jaar in Zwitserland en New York waardoor hij ontzettend veel kennis opdeed over het reilen en zeilen bij de beste restaurants ter wereld.

Daarna werkte hij gedurende drie jaren in Frankrijk als souschef van Chef Piet Huysentruyt in restaurant Likoké* en ook voor grootmeesters als Peter Goossens, Sergio Herman en Viki Geunes. Na deze intensieve jaren voelde hij meer dan ooit de drang om zijn eigen culinair verhaal te schrijven.

VOOR BIJ HET APERITIEF

  • Rilette van Noordzeevis € 14,50

    met crackers en zure room

  • Brioche Bouillie 2 stuks € 16,50

    frisse bereiding van short rib op een lauwe brioche

  • Zeeuwse Creuse per 3 stuks € 14,25

    met sjalot vinaigrette

  • Goujounettes van wijting € 12,50

    met verse tartaarsaus

VOORGERECHTEN

  • Carpaccio van gerijpte entrecôte € 22,75

    met hazelnoot uit Piëmonte en Parmezaanse kaas

  • Garnaalkroket huisgemaakt Dagprijs

    gefrituurde peterselie en citroen (1 of 2 stuks)

  • Gerookte zalm van het Vishuis € 24,50

    met zure roomdressing, dille & brioche

  • Asperges à la Flamande (V) € 24,50

    beurre monté, hoeve-ei en groene kruiden

  • suppl. gerookte zalm + € 7,50€

  • Ravioli van krab € 23,50

    met jus van strandkrabben en prei

  • Gevulde aardappel € 26,00

    met gerookte paling en zure room

  • suppl. "Moscovite" kaviaar Imperial Heritage "Connoisseurs" 10 gr / 30 gr + € 20,00 / € 60,00

KLASSIEKERS

  • Bavette “Carima” * € 35,00

    jus bordelaise met beenmerg, verse friet in ossewit, witloofsalade / koolsla en Roscoff ui

  • Zesrib “Black Agnus” +/-350 gr * € 42,50

    béarnaise of pepersaus, verse friet in ossewit & witloofsalade / koolsla

  • Filet pur "Rubia Gallega” au poivre 250 gr * € 48,50

    truffeljus met cognac, verse friet in ossewit, witloofsalade / koolsla en Roscoff ui

  • * suppl. "Rossini" gebakken ganzenlever & jus Madeira + € 12,00

  • Steak tartaar € 30,50

    hangesneden van runderbavette, slahart en verse friet in ossewit

  • Vol-au-vent € 28,50

    van Mechelse koekoek met verse friet in ossewit en mayonaise

  • suppl. kalfszwezerik + € 10,00

  • Zeetong “Meunière” € 46,50

    verse friet in ossewit, slahart en jus van de pan

  • Asperges à la Flamande (V) € 32,00

    beurre monté, hoeve-ei, groene kruiden en gebakken ratte aardappel

  • suppl. gerookte zalm + € 7,50

LUNCHKAART

  • Tomatensoep met véél balletjes € 11,50
  • Croque € 14,75

    Breydelham, Oud-Brugge kaas, hoeveboter, slahart en verse mayonaise

  • Kaaskroketten Oud-Brugge € 17,00

    gefrituurde peterselie en citroen

  • Pasta “Fortuna” € 20,50

    bolognaise met dry-aged Angus en Parmezaanse kaas

  • Garnaalkroketten “Fortuin” Dagprijs

    gefrituurde peterselie en citroen

  • Duo kaas - garnaalkroket Dagprijs

    gefrituurde peterselie en citroen

  • Carpaccio “Holstein” € 22,75

    versneden van gerijpte entrecôte, hazelnoten uit Piëmonte en Parmezaanse kaas 24m

  • Gerookte zalm van het Vishuis € 24,50

    zure roomdressing, dille en brioche

  • Vol-au-vent € 28,50

    van Mechelse koekoek met verse friet in ossewit en mayonaise

  • Steak tartaar € 30,50

    handgesneden, slahart, verse friet in ossewit en mayonaise

  • SUPPLEMENTEN

    Verse friet in ossewit + € 5,00

  • Witloofsalade + € 4,50

  • Gemengde salade + € 4,50

SPECIALITEIT VAN'T HUIS

Pain de veau “Fortuin”     € 28,50

kalfsbrood met spek & verse truffel,
geserveerd met jus madeira, kropsla &
smeuïge aardappelpuree

HERFST 2022

BIJGERECHTEN

  • Verse friet in ossewit € 5,00

    met huisgemaakte mayonaise

  • Koolsalade € 4,50
  • Witloofsalade € 4,50
  • Groene salade € 4,50

DESSERTS

  • Flan Caramel € 11,00

    lekker klassiek met tonkaboon en vanille

  • Coupe Kolonel "Fortuin" € 13,00

    citrussorbet & Grey Goose vodka

  • Dame Blanche € 13,50

    versgedraaid ijs met vanille uit Madagascar, warme chocoladesaus & vanilleroom

  • Café Glacé € 13,50

    met geroosterde hazelnoot uit Piëmonte en Amarula

  • Moelleux au Chocolat € 17,00

    boterkaramel van Moeder Babelutte, Madagascar vanille-ijs, 15 min bereidingstijd

  • Sabayon van Lambrusco € 17,00

    vanille-ijs, amarena-kers en vlierbloesem

  • Crêpes Suzette € 18,00

    bloedsinaasappel, Grand Marnier en vanille-ijs

  • Assortiment Belgische kazen € 18,00

    van het moment geselecteerd door kaasaffineurs Van Tricht

LENTE 2024

  • Koningsgamba’s op de BBQ € 39,50

    fideuà pasta, venkel en gamba bisque

  • Risotto (v) € 28,50

    groene asperges, morilles en daslook

  • Wijting € 31,50

    groene asperges, lamsoor, gekonfijte Ratte aardappel en jus van strandkrab

  • Ris de veau “Clamart” € 45,00

    kalfszwezerik, peulvruchten en jus van bonenkruid

  • Kalfsblanquette € 32,50

    morilles, jonge en gebakken Ratte aardappel

  • suppl. kalfszwezerik + € 10,00

LUNCHMENU

tussen 12u & 15u tijdens weekdagen

Graag verwelkomen we u voor een aangename lunch in Fortuin. U heeft de keuze tussen een voor – en hoofdgerecht, hoofd- en nagerecht of alle 3.

Het lunchmenu wordt aan tafel toegelicht en wisselt wekelijks volgens marktaanbod.

  • Voor- en hoofdgerecht € 38,50

    wekelijks wisselend voor- en hoofdgerecht

  • Hoofd- en nagerecht € 36,00

    wekelijks wisselend hoofd- en nagerecht

  • Voor-, hoofd- en nagerecht € 43,00

    wekelijks wisselend voor-, hoofd- en nagerecht

VOOR DE BENGELS

tot 12 jaar

VOORGERECHTEN
  • Tomatensoep € 8,50

    met veel balletjes

  • Garnaalkroket (1 stuk) Dagprijs

    met gefrituurde peterselie en citroen

  • Kaaskroket Oud-Brugge (1 stuk) € 9,00

    met gefrituurde peterselie en citroen

HOOFDGERECHTEN
  • Spaghetti “Bolognaise” € 13,00
  • Kipfilet met appelmoes € 15,00
DESSERTS
  • Dame Blanche kids € 9,50

    warme chocoladesaus

** Vanaf 6 personen vragen wij u te beperken tot 3 verschillende gerechten per gang. **

KERTSMENU

25 & 26 DECEMBER

Lunch & diner

Apertitief Bites

Noordzeekrab & Holsteinrund

Krab mayonaise consommé van schaaldieren

Tarbot Ostendaise*

Eekhoorntjesbrood, grijze garnalen & Zeeuwse schelpen

Melkkalf

Cannelloni van spitskool, Cevenne ui & pommes dauphine

Poire Belle Hélène

Gezouten karamel roomijs, grenache caramelina & pecan

4 of 5* gangen

€95 of €120 p.p.

excl. dranken

Op 26 december serveren wij ook à la carte gerechten.

OUDEJAARSMENU

31 DECEMBER

start 19u00

Apertitief Bites

Tartaar van zeebaars

Pijlinktvis en jus van escabèche

Cannelloni van kalfswang

Gebakken langoustine, eekhoorntjesbrood & schaaldierenjus

Hertenfilet

Poivrade, schorseneren mimollettekaas & millefeuille aardappel

Soufflé glace au chocolat

Kweepeer, Calvados en boterkaramel van Moeder Babelutte

Coupe Champagne om 00u

5 gangen

€145 p.p.

excl. aperitief & dranken tijdens het diner

RESERVEREN

Maak via onderstaande knop eenvoudig uw reservatie voor onze Brasserie. Dit zowel voor lunch als diner.