BRASSERIE

Op zoek naar de perfecte plaats om van een culinaire middag of avond te genieten? Dan bent u in onze Brasserie aan het goede adres.

Chef Stijn Rotthier en zijn keukenteam serveren nostalgische gerechten op een losse, eigentijdse en eigenzinnige manier. Hierbij wordt steevast gelet op persoonlijke finesse die uw smaakpapillen zal bekoren.

Meer brasserie

GEZELLIGHEID

In onze Brasserie neemt u plaats voor een gezellige gastronomische avond of middag. Alvorens kunt u uiteraard genieten van een lekkere aperitief in onze Staminée met wat bites en zicht op onze unieke tanks van Cristal bier en eikenboom. 

De stijl van onze Brasserie is die van een toegankelijke, easy-going keuken waarin het product centraal staat. Het is de keuken van het pure ambacht. De echte grote klassiekers worden hier dus terug tot leven gebracht.

Bij goed weer kunt u plaatsnemen op ons terras, waar ook een speeltuin staat voor de kleinsten.

DE CHEF

STIJN ROTTHIER

Chef Stijn Rotthier is al een decennium lang actief in de hoogste rangen van de gastronomie. Na zijn opleiding bij “Ter Groene Poorte” te Brugge begon hij met een intensieve culinaire training van een half jaar in Zwitserland en New York waardoor hij ontzettend veel kennis opdeed over het reilen en zeilen bij de beste restaurants ter wereld.

Daarna werkte hij gedurende drie jaren in Frankrijk als souschef van Chef Piet Huysentruyt in restaurant Likoké* en ook voor grootmeesters als Peter Goossens, Sergio Herman en Viki Geunes. Na deze intensieve jaren voelde hij meer dan ooit de drang om zijn eigen culinair verhaal te schrijven.

VOOR BIJ HET APERITIEF

  • Charcuterie € 23,50

    fijn versneden Belgische charcuterie met toasts

  • Brioche Bouillie 2 stuks € 16,50

    frisse bereiding van short rib op een lauwe brioche

  • Zeeuwse Creuse per stuk € 4,75

    met sjalot vinaigrette

  • Zeeuwse Creuse gegratineerd per stuk € 7,50

    jonge spinazie, jus champagne en mousseline (v)

  • Caponata 2 stuks € 14,50

    auberginekaviaar geserveerd op lauwwarme focaccia

  • Traditioneel gerookte paling van Yon 2 stuks € 19,50

    op lauwe brioche met zure room

VOORGERECHTEN

  • Carpaccio € 22,75

    versneden van de gerijpte entrecôte

  • Vissoep "Fortuin" € 23,00

    met dunne toast en luchtige saffraan aïoli

  • Garnaalkroket “Fortuin” € 14,00/ 23,00

    huisgemaakt met gefrituurde peterselie en citroen (1 of 2 stuks)

  • Gerookte zalm van het Vishuis € 23,50

    met mierikswortel, dille & toast

  • Toast Cannibale € 23,50

    met handgesneden tartaar van rund, geserveerd op een gebakken brioche

  • Toast morilles à la crème (v) € 24,00

    krokante toast met morilles

  • Suppl. Ladri di Colonnata + € 3,00

  • Zalm “Label Rouge” mi-cuit à l’Oseille € 21,50

    beurre blanc, fris zuringslaatje en finger lime

  • Asperges à la flamande (v) € 22,50

    mimosa van hoeve-ei, beurre monté

  • Suppl. fijn gerijpt rund + € 4,00

  • Kontichse quinoa (v) € 21,50

    gepekelde radijs, hazelnoot, vinaigrette orange en burrata

KLASSIEKERS

  • Filet mignon “Ierse Aberdeen” € 32,50

    keuze tussen béarnaise- en pepersaus, geserveerd met frieten en witloofsalade, spitskoolsalade of fricassé van paddenstoelen

  • Suppl. gebakken ganzenlever & jus Madeira + € 12

  • Zesrib “Selectie Fortuin” € 40,50

    +/-300 gr. met keuze tussen béarnaise- en pepersaus, geserveerd met frieten & witloofsalade, spitskoolsalade of fricassée van paddenstoelen

  • Blanquette de veau € 32,50

    kalfsblanket, knapperige groenten en pommes dauphine

  • Vol-au-vent € 28,50

    van Mechelse Koekoek met frieten & mayonnaise

  • Suppl. kalfszwezerik + € 10,00

  • Onglet “Carima” € 36,00

    met bordelaisesaus, brunoise van beenmerg, geserveerd met verse friet in ossewit & witloof- of spitskoolsalade

  • Filet pur ‘Black Angus” au poivre € 48,50

    +/- 250 gr. met saus van 't panneke met cognac en frietjes

  • Supplement kaviaar + € 20,00

    Céleste caviar Oscietra 10 gr

  • Supplement Verse herfsttruffel + € 15,00

    3 gram

SPECIALITEIT VAN'T HUIS

Pain de veau “Fortuin”     € 28,50

kalfsbrood met spek & verse truffel,
geserveerd met jus madeira, kropsla &
smeuïge aardappelpuree

HERFST 2022

BIJGERECHTEN

  • Verse friet in ossewit € 5,00

    met huisgemaakte mayonaise

  • Spitskoolsalade € 4,50
  • Witloofsalade € 4,50
  • Warme primeurgroenten € 9,00

LENTE 2023

  • Risotto met asperges (v) € 28,50

    Carnaroli risotto, witte en groene asperges

  • Lamsschouder € 36,00

    tuinbonen à la créme, gebakken polenta en jus bonenkruid

  • Ris de veau aux asperges € 42,00

    risotto, groene en witte asperges, krokante kalfszwezerik en jus Rodenbach vintage

  • Canette eend € 32,50

    filet van jonge franse eend, jus kriekbier, morilles, pommes galette en pastinaak

  • Zeetong 550 gr. € 46,00

    slahart, verse friet in ossewit en groene kruidenkorst

  • Roodbaars ‘Barigoule’ € 29,50

    mini artisjok en venkel met jus Barigoule

LUNCHMENU

tussen 12u & 15u tijdens weekdagen

Graag verwelkomen we u voor een aangename lunch in Fortuin. U heeft de keuze tussen een voor – en hoofdgerecht, hoofd- en nagerecht of alle 3.

Het lunchmenu wordt aan tafel toegelicht en wisselt wekelijks volgens marktaanbod.

  • Voor- en hoofdgerecht € 38,50

    wekelijks wisselend voor- en hoofdgerecht

  • Hoofd- en nagerecht € 36,00

    wekelijks wisselend hoofd- en nagerecht

  • Voor-, hoofd- en nagerecht € 43,00

    wekelijks wisselend voor-, hoofd- en nagerecht

VOOR DE BENGELS

tot 12 jaar

VOORGERECHTEN
  • Tomatensoep met veel balletjes € 6,50
  • Garnaalkroket € 7,50
  • Kaaskroket Oud-Brugge € 6,50
HOOFDGERECHTEN
  • Spaghetti “Bolognaise” € 13,00
  • Kipfilet met appelmoes € 12,00
  • Koninginnehapje € 14,00
DESSERTS
  • Dame Blanche € 8,00
  • Flan Caramel € 10,00

** Vanaf 6 personen vragen wij u te beperken tot 3 verschillende gerechten per gang. **

KERTSMENU

25 & 26 DECEMBER

Lunch & diner

Apertitief Bites

Noordzeekrab & Holsteinrund

Krab mayonaise consommé van schaaldieren

Tarbot Ostendaise*

Eekhoorntjesbrood, grijze garnalen & Zeeuwse schelpen

Melkkalf

Cannelloni van spitskool, Cevenne ui & pommes dauphine

Poire Belle Hélène

Gezouten karamel roomijs, grenache caramelina & pecan

4 of 5* gangen

€95 of €120 p.p.

excl. dranken

Op 26 december serveren wij ook à la carte gerechten.

OUDEJAARSMENU

31 DECEMBER

start 19u00

Apertitief Bites

Tartaar van zeebaars

Pijlinktvis en jus van escabèche

Cannelloni van kalfswang

Gebakken langoustine, eekhoorntjesbrood & schaaldierenjus

Hertenfilet

Poivrade, schorseneren mimollettekaas & millefeuille aardappel

Soufflé glace au chocolat

Kweepeer, Calvados en boterkaramel van Moeder Babelutte

Coupe Champagne om 00u

5 gangen

€145 p.p.

excl. aperitief & dranken tijdens het diner

RESERVEREN

Maak via onderstaande knop eenvoudig uw reservatie voor onze Brasserie. Dit zowel voor lunch als diner.