BRASSERIE

Op zoek naar de perfecte plaats om van een culinaire middag of avond te genieten? Dan bent u in onze Brasserie aan het goede adres.

Chef Stijn Rotthier en zijn keukenteam serveren nostalgische gerechten op een losse, eigentijdse en eigenzinnige manier. Hierbij wordt steevast gelet op persoonlijke finesse die uw smaakpapillen zal bekoren.

Meer brasserie

GEZELLIGHEID

In onze Brasserie neemt u plaats voor een gezellige gastronomische avond of middag. Alvorens kunt u uiteraard genieten van een lekkere aperitief in onze Staminée met wat bites en zicht op onze unieke tanks van Cristal bier en eikenboom. 

De stijl van onze Brasserie is die van een toegankelijke, easy-going keuken waarin het product centraal staat. Het is de keuken van het pure ambacht. De echte grote klassiekers worden hier dus terug tot leven gebracht.

Bij goed weer kunt u plaatsnemen op ons terras, waar ook een speeltuin staat voor de kleinsten.

DE CHEF

STIJN ROTTHIER

Chef Stijn Rotthier is al een decennium lang actief in de hoogste rangen van de gastronomie. Na zijn opleiding bij “Ter Groene Poorte” te Brugge begon hij met een intensieve culinaire training van een half jaar in Zwitserland en New York waardoor hij ontzettend veel kennis opdeed over het reilen en zeilen bij de beste restaurants ter wereld.

Daarna werkte hij gedurende drie jaren in Frankrijk als souschef van Chef Piet Huysentruyt in restaurant Likoké* en ook voor grootmeesters als Peter Goossens, Sergio Herman en Viki Geunes. Na deze intensieve jaren voelde hij meer dan ooit de drang om zijn eigen culinair verhaal te schrijven.

VOOR BIJ HET APERITIEF

  • Charcuterie € 21,50

    fijn versneden Belgische charcuterie met toasts

  • Brioche Bouillie 2 stuks € 14,50

    frisse bereiding van short rib op een lauwe brioche

  • Zeeuwse Creuse per stuk € 4,50

    met sjalot vinaigrette

  • Zeeuwse Creuse gegratineerd per stuk € 6,80
  • Caponata 2 stuks € 12,50

    auberginekaviaar geserveerd op lauwwarme focaccia

VOORGERECHTEN

  • Bulgursalade (v) € 17,00

    smeuïg met lichtgerookte platte kaas &. bietensoorten

  • Carpaccio € 21,50

    versneden van de gerijpte entrecôte

  • Vissoep "Fortuin" € 23,00

    met dunne toast en luchtige saffraan aïoli

  • Garnaalkroket “Fortuin” € 14,00/21,00

    huisgemaakt met gefrituurde peterselie en citroen (1/2 stuks)

  • Gerookte zalm € 22,50

    met mierikswortel, dille & toast

  • Pasta pompoen (v) € 21,00

    Cappellini met geroosterde spaghettipompoen, barilotto & gefrituurde salie

  • Toast Cannibale € 21,50

    met handgesneden tartaar van rund, geserveerd op een gebakken brioche

  • Gebakken paling in 't groen € 22,80

    met gremolata

  • Quenelles de brochet à la lyonnaise € 22,80

    gepocheerde quenelles van snoekbaars, overgoten met rivierkreeftensaus

  • Coquille Saint-Jacques € 26,50

    St. Jakobsschelpen, witte pens, aardpeer & beurre noisette

KLASSIEKERS

  • Filet mignon “Ierse Aberdeen” € 29,50

    keuze tussen béarnaise- en pepersaus, geserveerd met frieten & witloofsalade, spitskoolsalade of fricassé van paddenstoelen

  • supplement gebakken ganzenlever & jus Madeira + €12

  • Pain de veau "Fortuin" € 31,50

    kalfsbrood, spek & verse herfsttruffel, geserveerd met jus van madeira, fricassée van paddenstoelen & pommes dauphines

  • Zesrib “Selectie Fortuin” € 39,50

    +/-350 gr. met keuze tussen béarnaise- en pepersaus, geserveerd met frieten & witloofsalade, spitskoolsalade of fricassée van paddenstoelen

  • Vol-au-vent € 27,50

    van Mechelse Koekoek met frieten & mayonnaise

  • supplement kalfszwezerik + € 9,00

  • Pladijs Ostendaise € 34,00

    pladijsfilet, handgepelde grijze garnalen, Zeeuwse schelpen, jus bisque & puree Ostendaise

  • Onglet “Carima” € 33,00

    met bordelaisesaus, brunoise van beenmerg, geserveerd met frieten & witloofsalade, spitskoolsalade of fricassée van paddenstoelen

  • Supplement kaviaar + € 20,00

    Céleste caviar Baerii 10 gr

  • Supplement Verse herfsttruffel + € 15,00

    3 gram

SPECIALITEIT VAN'T HUIS

Pain de veau “Fortuin”     € 28,50

kalfsbrood met spek & verse truffel,
geserveerd met jus madeira, kropsla &
smeuïge aardappelpuree

HERFST 2022

  • Tarbot op de graat € 48,50

    moot van tarbot, kreeftenbéarnaise & frieten

  • Ris de veau “Albufera” € 44,00

    gebakken kalfszwezerik, schorseneer, kool & afgewerkt met een jus met ganzenlever

  • Granenrisotto (v) € 24,50

    geroosterde knolselder & eekhoorntjesbrood

  • Kalfsfricassée € 29,50

    ode aan ‘Bomma Baan’, geserveerd met pommes dauphines

  • supplement kalfszwezerik + € 9,00

BIJGERECHTEN

  • Verse frieten € 4,00

    met huisgemaakte mayonaise

  • Spitskoolsalade € 4,50
  • Witloofsalade € 4,50
  • Fricassée van paddenstoelen € 8,80

LUNCHMENU

tussen 12u & 15u tijdens weekdagen

Graag verwelkomen we u voor een aangename lunch in Fortuin. U heeft de keuze tussen een voor – en hoofdgerecht, hoofd- en nagerecht of alle 3.

Het lunchmenu wordt aan tafel toegelicht en wisselt wekelijks volgens marktaanbod.

  • Voor- en hoofdgerecht € 35,00

    wekelijks wisselend voor- en hoofdgerecht

  • Hoofd- en nagerecht € 31,50

    wekelijks wisselend hoofd- en nagerecht

  • Voor-, hoofd- en nagerecht € 39,00

    wekelijks wisselend voor-, hoofd- en nagerecht

VOOR DE BENGELS

tot 12 jaar

VOORGERECHTEN
  • Tomatensoep met veel balletjes € 6,50
  • Garnaalkroket € 7,50
  • Kaaskroket Oud-Brugge € 6,50
HOOFDGERECHTEN
  • Spaghetti “Bolognaise” € 13,00
  • Kipfilet met appelmoes € 12,00
  • Koninginnehapje € 14,00
DESSERTS
  • Dame Blanche € 8,00
  • Flan Caramel € 10,00

** Vanaf 6 personen vragen wij u te beperken tot 3 verschillende gerechten per gang. **

RESERVEREN

Maak via onderstaande knop eenvoudig uw reservatie voor onze Brasserie. Dit zowel voor lunch als diner.

BRASSERIE VAN HET JAAR 2023

én een scoren van 13,5 / 20 in de nieuwe gids van Gault & Millau!

Graag willen wij van deze gelegenheid gebruik maken om jullie allen te bedanken. Zonder jullie was het niet mogelijk om dit al zo snel te kunnen bereiken. Bedankt aan ons hele team voor hun ontzettend grote inzet elke dag, aan onze leveranciers en uiteraard aan Gault & Millau zelf.

Proficiat team Fortuin!