VOOR BIJ HET APERITIEF
-
Charcuterie € 23,50
fijn versneden Belgische charcuterie met toasts
-
Brioche Bouillie 2 stuks € 16,50
frisse bereiding van short rib op een lauwe brioche
-
Zeeuwse Creuse per stuk € 4,75
met sjalot vinaigrette
-
Zeeuwse Creuse gegratineerd per stuk € 7,50
jonge spinazie, jus champagne en mousseline (v)
-
Caponata 2 stuks € 14,50
auberginekaviaar geserveerd op lauwwarme focaccia
-
Traditioneel gerookte paling van Yon 2 stuks € 19,50
op lauwe brioche met zure room
VOORGERECHTEN
-
Carpaccio € 22,75
versneden van de gerijpte entrecôte
-
Vissoep "Fortuin" € 23,00
met dunne toast en luchtige saffraan aïoli
-
Garnaalkroket “Fortuin” € 14,00/ 23,00
huisgemaakt met gefrituurde peterselie en citroen (1 of 2 stuks)
-
Gerookte zalm van het Vishuis € 23,50
met mierikswortel, dille & toast
-
Toast Cannibale € 23,50
met handgesneden tartaar van rund, geserveerd op een gebakken brioche
-
Toast morilles à la crème (v) € 24,00
krokante toast met morilles
-
Suppl. Ladri di Colonnata + € 3,00
-
Zalm “Label Rouge” mi-cuit à l’Oseille € 21,50
beurre blanc, fris zuringslaatje en finger lime
-
Asperges à la flamande (v) € 22,50
mimosa van hoeve-ei, beurre monté
-
Suppl. fijn gerijpt rund + € 4,00
-
Kontichse quinoa (v) € 21,50
gepekelde radijs, hazelnoot, vinaigrette orange en burrata
KLASSIEKERS
-
Filet mignon “Ierse Aberdeen” € 32,50
keuze tussen béarnaise- en pepersaus, geserveerd met frieten en witloofsalade, spitskoolsalade of fricassé van paddenstoelen
-
Suppl. gebakken ganzenlever & jus Madeira + € 12
-
Zesrib “Selectie Fortuin” € 40,50
+/-300 gr. met keuze tussen béarnaise- en pepersaus, geserveerd met frieten & witloofsalade, spitskoolsalade of fricassée van paddenstoelen
-
Blanquette de veau € 32,50
kalfsblanket, knapperige groenten en pommes dauphine
-
Vol-au-vent € 28,50
van Mechelse Koekoek met frieten & mayonnaise
-
Suppl. kalfszwezerik + € 10,00
-
Onglet “Carima” € 36,00
met bordelaisesaus, brunoise van beenmerg, geserveerd met verse friet in ossewit & witloof- of spitskoolsalade
-
Filet pur ‘Black Angus” au poivre € 48,50
+/- 250 gr. met saus van 't panneke met cognac en frietjes
-
Supplement kaviaar + € 20,00
Céleste caviar Oscietra 10 gr
-
Supplement Verse herfsttruffel + € 15,00
3 gram
SPECIALITEIT VAN'T HUIS
kalfsbrood met spek & verse truffel,
geserveerd met jus madeira, kropsla &
smeuïge aardappelpuree
HERFST 2022
BIJGERECHTEN
-
Verse friet in ossewit € 5,00
met huisgemaakte mayonaise
-
Spitskoolsalade € 4,50
-
Witloofsalade € 4,50
-
Warme primeurgroenten € 9,00
LENTE 2023
-
Risotto met asperges (v) € 28,50
Carnaroli risotto, witte en groene asperges
-
Lamsschouder € 36,00
tuinbonen à la créme, gebakken polenta en jus bonenkruid
-
Ris de veau aux asperges € 42,00
risotto, groene en witte asperges, krokante kalfszwezerik en jus Rodenbach vintage
-
Canette eend € 32,50
filet van jonge franse eend, jus kriekbier, morilles, pommes galette en pastinaak
-
Zeetong 550 gr. € 46,00
slahart, verse friet in ossewit en groene kruidenkorst
-
Roodbaars ‘Barigoule’ € 29,50
mini artisjok en venkel met jus Barigoule
LUNCHMENU
tussen 12u & 15u tijdens weekdagen
Graag verwelkomen we u voor een aangename lunch in Fortuin. U heeft de keuze tussen een voor – en hoofdgerecht, hoofd- en nagerecht of alle 3.
Het lunchmenu wordt aan tafel toegelicht en wisselt wekelijks volgens marktaanbod.
-
Voor- en hoofdgerecht € 38,50
wekelijks wisselend voor- en hoofdgerecht
-
Hoofd- en nagerecht € 36,00
wekelijks wisselend hoofd- en nagerecht
-
Voor-, hoofd- en nagerecht € 43,00
wekelijks wisselend voor-, hoofd- en nagerecht
VOOR DE BENGELS
tot 12 jaar
VOORGERECHTEN
-
Tomatensoep met veel balletjes € 6,50
-
Garnaalkroket € 7,50
-
Kaaskroket Oud-Brugge € 6,50
HOOFDGERECHTEN
-
Spaghetti “Bolognaise” € 13,00
-
Kipfilet met appelmoes € 12,00
-
Koninginnehapje € 14,00
DESSERTS
-
Dame Blanche € 8,00
-
Flan Caramel € 10,00
** Vanaf 6 personen vragen wij u te beperken tot 3 verschillende gerechten per gang. **