VOOR BIJ HET APERITIEF
-
Rilette van Noordzeevis € 14,50
met crackers en zure room
-
Brioche Bouillie 2 stuks € 16,50
frisse bereiding van short rib op een lauwe brioche
-
Zeeuwse Creuse per 3 stuks € 14,25
met sjalot vinaigrette
-
Goujounettes van wijting € 12,50
met verse tartaarsaus
VOORGERECHTEN
-
Carpaccio van gerijpte entrecôte € 22,75
met hazelnoot uit Piëmonte en Parmezaanse kaas
-
Garnaalkroket huisgemaakt Dagprijs
gefrituurde peterselie en citroen (1 of 2 stuks)
-
Gerookte zalm van het Vishuis € 24,50
met zure roomdressing, dille & brioche
-
Asperges à la Flamande (V) € 24,50
beurre monté, hoeve-ei en groene kruiden
-
suppl. gerookte zalm + € 7,50€
-
Ravioli van krab € 23,50
met jus van strandkrabben en prei
-
Gevulde aardappel € 26,00
met gerookte paling en zure room
-
suppl. "Moscovite" kaviaar Imperial Heritage "Connoisseurs" 10 gr / 30 gr + € 20,00 / € 60,00
KLASSIEKERS
-
Bavette “Carima” * € 35,00
jus bordelaise met beenmerg, verse friet in ossewit, witloofsalade / koolsla en Roscoff ui
-
Zesrib “Black Agnus” +/-350 gr * € 42,50
béarnaise of pepersaus, verse friet in ossewit & witloofsalade / koolsla
-
Filet pur "Rubia Gallega” au poivre 250 gr * € 48,50
truffeljus met cognac, verse friet in ossewit, witloofsalade / koolsla en Roscoff ui
-
* suppl. "Rossini" gebakken ganzenlever & jus Madeira + € 12,00
-
Steak tartaar € 30,50
hangesneden van runderbavette, slahart en verse friet in ossewit
-
Vol-au-vent € 28,50
van Mechelse koekoek met verse friet in ossewit en mayonaise
-
suppl. kalfszwezerik + € 10,00
-
Zeetong “Meunière” € 46,50
verse friet in ossewit, slahart en jus van de pan
-
Asperges à la Flamande (V) € 32,00
beurre monté, hoeve-ei, groene kruiden en gebakken ratte aardappel
-
suppl. gerookte zalm + € 7,50
LUNCHKAART
-
Tomatensoep met véél balletjes € 11,50
-
Croque € 14,75
Breydelham, Oud-Brugge kaas, hoeveboter, slahart en verse mayonaise
-
Kaaskroketten Oud-Brugge € 17,00
gefrituurde peterselie en citroen
-
Pasta “Fortuna” € 20,50
bolognaise met dry-aged Angus en Parmezaanse kaas
-
Garnaalkroketten “Fortuin” Dagprijs
gefrituurde peterselie en citroen
-
Duo kaas - garnaalkroket Dagprijs
gefrituurde peterselie en citroen
-
Carpaccio “Holstein” € 22,75
versneden van gerijpte entrecôte, hazelnoten uit Piëmonte en Parmezaanse kaas 24m
-
Gerookte zalm van het Vishuis € 24,50
zure roomdressing, dille en brioche
-
Vol-au-vent € 28,50
van Mechelse koekoek met verse friet in ossewit en mayonaise
-
Steak tartaar € 30,50
handgesneden, slahart, verse friet in ossewit en mayonaise
-
SUPPLEMENTEN
Verse friet in ossewit + € 5,00
-
Witloofsalade + € 4,50
-
Gemengde salade + € 4,50
SPECIALITEIT VAN'T HUIS
kalfsbrood met spek & verse truffel,
geserveerd met jus madeira, kropsla &
smeuïge aardappelpuree
HERFST 2022
BIJGERECHTEN
-
Verse friet in ossewit € 5,00
met huisgemaakte mayonaise
-
Koolsalade € 4,50
-
Witloofsalade € 4,50
-
Groene salade € 4,50
DESSERTS
-
Flan Caramel € 11,00
lekker klassiek met tonkaboon en vanille
-
Coupe Kolonel "Fortuin" € 13,00
citrussorbet & Grey Goose vodka
-
Dame Blanche € 13,50
versgedraaid ijs met vanille uit Madagascar, warme chocoladesaus & vanilleroom
-
Café Glacé € 13,50
met geroosterde hazelnoot uit Piëmonte en Amarula
-
Moelleux au Chocolat € 17,00
boterkaramel van Moeder Babelutte, Madagascar vanille-ijs, 15 min bereidingstijd
-
Sabayon van Lambrusco € 17,00
vanille-ijs, amarena-kers en vlierbloesem
-
Crêpes Suzette € 18,00
bloedsinaasappel, Grand Marnier en vanille-ijs
-
Assortiment Belgische kazen € 18,00
van het moment geselecteerd door kaasaffineurs Van Tricht
LENTE 2024
-
Koningsgamba’s op de BBQ € 39,50
fideuà pasta, venkel en gamba bisque
-
Risotto (v) € 28,50
groene asperges, morilles en daslook
-
Wijting € 31,50
groene asperges, lamsoor, gekonfijte Ratte aardappel en jus van strandkrab
-
Ris de veau “Clamart” € 45,00
kalfszwezerik, peulvruchten en jus van bonenkruid
-
Kalfsblanquette € 32,50
morilles, jonge en gebakken Ratte aardappel
-
suppl. kalfszwezerik + € 10,00
LUNCHMENU
tussen 12u & 15u tijdens weekdagen
Graag verwelkomen we u voor een aangename lunch in Fortuin. U heeft de keuze tussen een voor – en hoofdgerecht, hoofd- en nagerecht of alle 3.
Het lunchmenu wordt aan tafel toegelicht en wisselt wekelijks volgens marktaanbod.
-
Voor- en hoofdgerecht € 38,50
wekelijks wisselend voor- en hoofdgerecht
-
Hoofd- en nagerecht € 36,00
wekelijks wisselend hoofd- en nagerecht
-
Voor-, hoofd- en nagerecht € 43,00
wekelijks wisselend voor-, hoofd- en nagerecht
VOOR DE BENGELS
tot 12 jaar
VOORGERECHTEN
-
Tomatensoep € 8,50
met veel balletjes
-
Garnaalkroket (1 stuk) Dagprijs
met gefrituurde peterselie en citroen
-
Kaaskroket Oud-Brugge (1 stuk) € 9,00
met gefrituurde peterselie en citroen
HOOFDGERECHTEN
-
Spaghetti “Bolognaise” € 13,00
-
Kipfilet met appelmoes € 15,00
DESSERTS
-
Dame Blanche kids € 9,50
warme chocoladesaus
** Vanaf 6 personen vragen wij u te beperken tot 3 verschillende gerechten per gang. **